Németkér Község óvodájának energetikai korszerűsítése - TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00013


Németkér Község óvodájának energetikai korszerűsítése - TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00013

Németkér Község Önkormányzata tavaly a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00013 azonosítószámú, „Németkér Község óvodájának energetikai korszerűsítése” című pályázatot nyújtott be, hogy a település Óvodájának épületkorszerűsítése megtörténhessen. Németkér Község Önkormányzata sikeresen pályázott, mert 2017 májusában 31.808.057 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Önkormányzat a pályázati célja megvalósításához. Az elnyert támogatás mértéke: 100 %.

A projekt keretében az Óvoda energetikai fejlesztése valósulhat meg, mely révén az épület külső hőszigetelést kap, a külső nyílászárókat korszerűbbre, energetikai szempontból kedvezőbbre cserélik, továbbá az eddigi fosszilis alapú fűtést, és melegvíz előállítást szilárd biomassza kazán beépítésével korszerűsítik, amihez kapcsolódóan gépészeti helyiség, tüzelőanyag tároló is épül. A beruházást követően a gyermekeknek és az Óvoda dolgozóinak is komfortosabb tartózkodás biztosítható extrém téli-nyári időszakban. Az Önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy az Óvoda energetikai korszerűsítése révén biztosíthatja a településen a megfelelő, korszerű környezetet a gyerekneveléshez. A projekt a helyi innovációt is erősíti, mert a projekt része az energetikai beruházással érintett épület állandó használóinak tájékoztatása az alkalmazott megoldásokról, az üzemeltetés szabályairól, a beruházás környezeti hozadékairól.

A projekt 2017. július 1-én indul és várhatóan 2020 januárjában befejeződik. Az építési-kivitelezési munkálatok 2018 szeptemberéig befejeződnek. A munkálatokkal járó kellemetlenségek miatt az Önkormányzat a lakosság türelmét kéri. A projekt kertében 2019 évben Németkér Község Önkormányzata helyi lakosság szemléletformálására vonatkozó akciót, szemléletformáló és tájékoztató programokat tart az érintettek részére.

Beszámoló


Képek a galériából
még több kép