Németkér Község óvodájának energetikai korszerűsítése - TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00013


Németkér Község óvodájának energetikai korszerűsítése - TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00013

Németkér Község Önkormányzata tavaly a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00013 azonosítószámú, „Németkér Község óvodájának energetikai korszerűsítése” című pályázatot nyújtott be, hogy a település Óvodájának épületkorszerűsítése megtörténhessen. Németkér Község Önkormányzata sikeresen pályázott, mert 2017 májusában 31.808.057 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Önkormányzat a pályázati célja megvalósításához. Az elnyert támogatás mértéke: 100 %.

A projekt keretében az Óvoda energetikai fejlesztése valósulhat meg, mely révén az épület külső hőszigetelést kap, a külső nyílászárókat korszerűbbre, energetikai szempontból kedvezőbbre cserélik, továbbá az eddigi fosszilis alapú fűtést, és melegvíz előállítást szilárd biomassza kazán beépítésével korszerűsítik, amihez kapcsolódóan gépészeti helyiség, tüzelőanyag tároló is épül. A beruházást követően a gyermekeknek és az Óvoda dolgozóinak is komfortosabb tartózkodás biztosítható extrém téli-nyári időszakban. Az Önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy az Óvoda energetikai korszerűsítése révén biztosíthatja a településen a megfelelő, korszerű környezetet a gyerekneveléshez. A projekt a helyi innovációt is erősíti, mert a projekt része az energetikai beruházással érintett épület állandó használóinak tájékoztatása az alkalmazott megoldásokról, az üzemeltetés szabályairól, a beruházás környezeti hozadékairól.

A projekt 2017. július 1-én indul és várhatóan 2020 januárjában befejeződik. Az építési-kivitelezési munkálatok 2018 szeptemberéig befejeződnek. A munkálatokkal járó kellemetlenségek miatt az Önkormányzat a lakosság türelmét kéri. A projekt kertében 2019 évben Németkér Község Önkormányzata helyi lakosság szemléletformálására vonatkozó akciót, szemléletformáló és tájékoztató programokat tart az érintettek részére.


Ahogy már arról a korábbi hírekből a település lakói értesültek, Németkér Község Önkormányzata az 2017 májusában 31,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, hogy a település óvodaépületének energetikai korszerűsítésen megtörténhessen. A sikeres pályázat a Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című, TOP-3.2.1-15 kódszámú pályázati felhívás által biztosított keretből ért el támogatást.

Németkér Község Önkormányzatának polgármestere, Horváthné Gál Erika örömmel tudatja a lakossággal, hogy a TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00013 azonosítószámú, „Németkér Község óvodájának energetikai korszerűsítése” című pályázat sikeresen megvalósult, az elnyert európai uniós támogatás segítségével. A beruházás elkészült, az Óvoda energetikai szempontból megújult.

A projekt keretében az óvodaépület külső hőszigetelést kapott, kicserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert, amihez kapcsolódóan gépészeti helyiség, tüzelőanyag tároló is épült. Majd kivitelezési munkálatok befejezését követően az intézmény használói tájékoztatást kaptak az alkalmazott megoldásokról, a korszerűbb üzemeltetés pozitív hatásairól, illetve a megfelelő működtetési- üzemeltetési tudnivalókról.

A megvalósult fejlesztés a felelős környezet- és energiahasználatot támogatja a településen, ugyanakkor az energetikai korszerűsítések révén az önkormányzat kedvezőbb fenntartási költséggel működtetheti az Óvodát. A megújult, jobb energetikai besorolású épületben az óvodások és az Óvoda dolgozói korszerű környezetben, komfortosabb körülmények között tölthetik az óvodai mindennapokat.

Beszámoló


Képek a galériából
még több kép