Figyelemfelhívás a szennyvíz elhelyezésével kapcsolatban

Kategória: Közélet | 2013.12.11. 09:11

Az önkormányzat a helyi szennyvíztelep létrehozásával, és a szennyvíz begyűjtésére, és szállítására alkalmas jármű beszerzésével több, mint 100 millió forintos beruházással biztosította a faluban a lakossági folyékony hulladék /szennyvíz/ hatóságilag engedélyezett elhelyezését. A szippantás ára rendkívül kedvező, a helyi ellátás miatt, a mellett, hogy az önkormányzat célja nem a profit megtermelése, hanem az, hogy minél szélesebb körben vegye igénybe a lakosság, korrekt, vállalható áron.

Sajnos még mindig érkeznek a lakosság részéről olyan hírek, hogy vannak, akik kiengedik a szabadba, az utcára, a vízelvezető árokba a szennyvizet.

Ezzel kapcsolatban nyomatékosan felhívom a T. lakosság figyelmét arra, hogy nagyon komoly környezetvédelmi szabálysértést követ el az ilyen lakos. Tekintettel arra, hogy nem zárható ki a jövőben az, hogy a Környezetvédelmi Felügyelőség ellenőrzi az egyes ingatlanoknál a szennyvízelhelyezést, felhívom a figyelmet arra, hogy a T. ingatlantulajdonosok szíveskedjenek megőrizni a szippantásról szóló számlát, számviteli bizonylatot, mivel ezzel tudják az ellenőrzés során igazolni, bizonyítani, hogy hivatalosan engedélyezett módon szállíttatták el a szennyvizüket. A szennyvízmennyiség számításának alapja az ingatlan vízfogyasztása lehet, amelyre nézve a Környezetvédelmi Felügyelőség adatot kérhet a vízszolgáltatótól. Amennyiben az érintett ingatlantulajdonos nem tudja bizonyítani, hogy az engedélyezett módon szállítatta el a - vízfogyasztásával adott esetben arányos mennyiségű - szennyvizet, nagy összegű bírságra számíthat.

A fentiek figyelembe vételével kérem, hogy vegyék igénybe az önkormányzat szolgáltatását, és tartózkodjanak a szennyvíz illegális elhelyezésétől!

Németkér, 2013. december 6.

Dr. Nagy Attila sk.
jegyző

Hozzászólások:

Képek a galériából
még több kép