Beszámoló a Rácalmási vendégfogadásról

Kategória: Közélet | 2015.04.20. 13:25

Rácalmásiak jártak nálunk 

A Rácalmási Német Klub vezetője, Hoffman Mária, és a Németkéri Német Nemzetiségi
Önkormányzat elnöke, Fóber Ferenc előzetes egyeztetés alapján  a klubb tagjai ellátogattak hozzánk, hogy megismerhessék kicsiny falunkat, közelebb kerülhessenek a sváb hagyományokhoz, a település történetéhez.

A vendégfogadást én szerveztem , és fogadtam a vendégeket, majd bemutattam részben a települést. A csoport a templomot tekintette meg elsőként, ahol Kolbert Mátyás plébános úr mesélt nekik a falu történetéről. A vendégek nagy csodálattal hallgatták a plébános urat , és a történelmi beszélgetés után kérdések merültek fel bennük, amiket feltettek neki a templomban. 

Ezután visszasétáltunk a Művelődési Házba, ahol a Németkéri Német Nemzetiségi  Gyermektánccsoport és a felnőtt tánccsoport néhány tagja fogadta a vendégeket, Elsőként egy viselet bemutatót tartottunk, majd a kicsik egy 20 perces műsorral csaltak mosolyt a vendégeink arcára. Az előadásokat vastapssal köszönték meg.

Ezek után a Kéri stángli-val és Németkéri borral kínáltuk meg kedves vendégeinket , majd ellátogattunk az Ady utcai Tájházba, ahol szintén sok kérdés volt felém, amikre természetesen örömmel válaszoltam.

A Rácalmásiak várják a mihamarabbi találkozást, és remélik hogy ebből a kapcsolatból barátság szövődik.

Külön szeretném megköszönni a segítséget a Német nemzetiségi Tánccsoport valamennyi tagjának, kicsiknek , nagyoknak , édesanyámnak, hogy megsütötte a Kéri stángli-t , valamint Babarik Györgynek a finom bort. 


                                                                                                             Sztronga Bettina

Németkér, 2015.04.18.

Hozzászólások:

Képek a galériából
még több kép